2017. május 27., szombat

Könyvajánló - Cseri Kálmán: Emberek a kereszt körül; Cseri Kálmán: Isten kérdez


I
smét egy kedvenc keresztény íróval szeretném a testvéreket megismertetni.
Cseri Kálmán a pasaréti református templom lelkésze volt évtizedekig. 1939-ben született Kecskeméten. Könyvei nagyon sok keresztény felekezetben olvasottak. Két könyvet szeretnék a testvéreknek bemutatni.

Az emberek a kereszt körül című könyvének fedlapján a Munkácsi trilógia egy részlete látható. Rengeteg ember rengeteg-féle viszonyulása Jézushoz. Az arcokról leolvasható, kiben mi zajlott le a rettenetes kereszthalál láttának alkalmával. Erről szól a könyv. Hogyan viselkedtek egyenként a tömegben? Törvényszerű, hogy az ember képes-e megváltozni? Hogyan segíthet teljesebb önismeretre? Én hol állok a tömegben, milyen hatással van rám Krisztus kereszthalála? Hasonló kérdésekre kaphatunk választ a könyv olvasása során.
A könyv 100 oldalas. A Harmat kiadó gondozásában jelent meg.

Cseri Kálmán: Isten kérdez


G
yakran vannak, lennének Istenhez kérdéseink.
Meddig tart a próba? Meddig szenvedünk? Sokszor ezt-azt miért enged meg?
Olykor azonban a bibliai igék által Isten kérdez tőlünk, ezáltal szeretne magához hívni bennünket. Sokszor figyelmeztetni szeretne, halljuk-e hívását. Figyelünk-e kérdésére? Vagy a világ zaja hangosabb az ő szavánál? Ezekre ad választ a könyv.

Mivel új könyvekről van szó, internetes könyváruházakban is beszerezhető.

Jó olvasást kívánok, és kívánom, aki olvassa, lelkében tudjon jó feleletet adni Istennek, és segítsen e könyv választ adni kérdéseire.


Írta: Ács Zoltán

Képek forrása:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése