Finn karácsonyi
mézes
Hozzávalók
Ø 30dkg
margarin
Ø 30
dkg cukor
Ø 3
db tojás
Ø 25
dkg méz
Ø 1kg
liszt
Ø 2
kávéskanál (kk.) őrölt gyömbér
Ø 2
kk. őrölt szegfűszeg
Ø 1kk.
őrölt narancshéj
Ø 3
kk. szódabikarbóna
Ø 2
kk. őrölt fahéj
Elkészítés
A mézet és a
fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint és addig keverjük,
amíg kihűl. Ezután felverjük a tojást és hozzáadjuk a cukrot. A liszt
egyik felét összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a mézes
margarinhoz. A másik felét bekeverjük a felvert tojáshoz és a két anyagot
összegyúrjuk, míg egészen lágy masszát nem kapunk. Egy éjszakára
hűtőszekrényben hagyjuk. Másnap a tésztát kinyújtjuk és tetszés szerinti
formákra szaggatjuk és aranysárgára sütjük. Körülbelül 200 db apró sütemény
készíthető a megadott mennyiségekből.
Írta: Dr. Herman Gabriella
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése