2014. december 2., kedd

Recept

Finn karácsonyi mézes


Hozzávalók

 Ø  30dkg margarin
 Ø  30 dkg cukor
 Ø  3 db tojás
 Ø  25 dkg méz
 Ø  1kg liszt
 Ø  2 kávéskanál (kk.) őrölt gyömbér
 Ø  2 kk. őrölt szegfűszeg
 Ø  1kk. őrölt narancshéj
 Ø  3 kk. szódabikarbóna
 Ø  2 kk. őrölt fahéj

Elkészítés

A mézet és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint és addig keverjük,  amíg kihűl. Ezután felverjük a tojást és hozzáadjuk a cukrot. A liszt egyik felét összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a mézes margarinhoz. A másik felét bekeverjük a felvert tojáshoz és a két anyagot összegyúrjuk, míg egészen lágy masszát nem kapunk. Egy éjszakára hűtőszekrényben hagyjuk. Másnap a tésztát kinyújtjuk és tetszés szerinti formákra szaggatjuk és aranysárgára sütjük. Körülbelül 200 db apró sütemény készíthető a megadott mennyiségekből.


Írta: Dr. Herman Gabriella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése