2015. szeptember 13., vasárnap

Gondolatébresztő

A
 szeptember nemcsak az iskolakezdés, hanem az egyházi év kezdete is. A levegőben leírhatatlan pezsgés vibrál, a nyár utolsó sugaraival melegít bennünket, és tudjuk, hogy nemsokára hidegre fordul az idő.
       Kezdődnek az esős napok, és hamarosan beköszönt a fűtésszezon. Többen arra gondolhatnak, hogy „növeszthetem az úszóhártyát”, vagy „na, már megint fizethetünk a fűtésért”, esetleg arra, hogy „jön a depressziós időszak”. Felfoghatjuk a dolgokat így is, de nézhetjük mindennek a jó oldalát. Amikor kint esik az eső, bent pedig jó meleg van, magunkra húzhatunk egy takarót, finom teát kortyolgathatunk és elolvashatunk egy könyvet, vagy a család együtt beszélgethet, esetleg meghitten összebújhatnak a szerelmesek. Nem utolsó sorban a kánikula elmúltával végre jól esik, amikor meggyújtjuk a sütőt, és a lakásban szétárad a finom sütemények, vagy sültek illata. A konyhában szorgoskodnak az asszonyok, vagy a férjek. Férjek? A sütőben az általunk gyúrt tésztát sütjük. Vagy a boltban vásároltat? Az asztalon a pékségből vásárolt, friss kifli gőzölög. Vagy a sütőben sül?
       Most akkor mi is van valójában? Kinek hol a helye, és mi a dolga? Nekünk kell sütni a tésztát, vagy a boltból vásárolni? Mi a szerepe manapság a férfiaknak és a nőknek?
   Újságunk ezen számában a modern női és férfi szerepekre, elvárásokra hegyeztük ki a figyelmet. Interjúnkat pedig egy olyan háziasszonnyal készítettük, aki otthonában valódi, kovászos kenyeret is készít.

       Kellemes olvasást kívánunk!



Írta: Szabó-Kiss Beáta
Kép forrása: http://www.tollal.hu/mu/gondolat-okkal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése