2015. december 20., vasárnap

Recept - Baconos, gyümölcsös rakott pulykamell



Hozzávalók
Ø 60 dkg pulykamellfilé
Ø 4 szelet sajt
Ø 1 alma
Ø 1 körte
Ø 6 szem aszalt szilva
Ø 1 nagy doboz tejföl
Ø 1 dl fehér bor
Ø 1 tk. cukor
Ø 1 tk. őrölt fahéj
Ø 1 tk. csípős paprika
Ø 1 tk. só
Ø 1 tk. bors
Ø vaj a sütéshez

Elkészítés:

Összekeverjük a cukrot, a fahéjat, a csípős paprikát, a sót és a borsot. Ezzel a keverékkel bedörzsöljük a hússzeleteket. Az almát és a körtét darabokra vágjuk. A bepácolt húst vajon megsütjük, felengedjük a borral, majd tovább pároljuk. Egy tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat: hús, sajt, bacon. A rétegek közé gyümölcsöket teszünk. Azt a levet, amiben sült a hús, kikeverjük tejföllel és ráöntjük a rakott húsra. A sütőben az egészet összesütjük.


Jó étvágyat hozzá!

Írta: Dr. Herman Gabriella


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése