2015. március 9., hétfő

Gondolatébresztő

    A húsmentes étkezés számomra nem valódi böjtölés. Természetesen elismerem a fontosságát, és a férjemmel igyekszünk is betartani. De.
A mélyhűtőben halomra sorakoznak a lefagyasztott húsok. Hét közben a „gyorsan felsütök egy húst” vagy a „simán főzök egy pörköltet” a menü. Nálunk gyönyörűen elkészített zöldségek, sajtok vagy halak kerülnek inkább a vasárnapi asztalra. Az ember furcsa kettősséget érez, ha nagyböjtben olyan ételkülönlegességeket sikerül összehozni, amiket más alkalommal eszébe sem jutna kitalálni.
A közösségi oldalakról való lemondás viszont már igazi kihívás. Minden este „csak gyorsan” megnézem az e-mailjeimet, és máris beszippantanak a különböző csoportok és az ismerőseim legújabb hírei. Általában valamelyik gyermekem sírása döbbent rá, hogy már megint csak a semmit bámultam fél óráig: elvesztegettem a drága, esti perceimet, amit például írással vagy olvasással is tölthettem volna. A nagyböjt kiváló lehetőséget ad arra, hogy kitaláljuk, mi az a káros szenvedélyünk, amit egészen egyszerűen ki kell dobni a kukába.
A húsvét ünnepével, szokásaival általában többet foglalkozik a média (újságok, rádió, TV), azonban mi most – nem elfeledve ezt az örömteli eseményt – inkább a nagyböjtöt neveztük meg központi témának. Nem feledkeztünk el továbbá zenei rovatunkban – bár nem egyházi ünnep - március 15. kapcsán szeretett hazánkról, hazaszeretetünkről sem.

Kellemes olvasást kívánunk!



Írta: Szabó-Kiss Beáta
Kép forrása: http://aludasmatyi.blog.hu/2010/11/02/weisz_bela_magvas_gondolat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése