2015. március 9., hétfő

Összegzés

Amit a hittanosok megfogadtak

   Felvételiző nyolcadikosaim még mindig fogadkoznak, hogy jobban fognak tanulni. Azt mondják azért, mert tudják: a középiskola erősebb lesz már, mint az általános iskola. Többen is megfogadták, hogy jobban tanulnak, amit már most a Nagyböjtben elkezdenek. Csak kevesen fogadták azt meg, hogy kevesebbet facebookoznak…

Meglepő módon másodikosaimtól kaptam a legtöbb lemondani való „anyagot”, hogy mit nem tennének Húsvétig: cukor, csoki, édesség. Ezek voltak az első helyen. Aztán már páran hozzátették, hogy a rosszaságról is le kellene mondani. Ott volt még a felsoroltak között a butaság és a roller. Majd kis gondolkodás után egy gyermek azt fogadta meg, hogy szeretne kevesebbet kérni az apukájától, mert mindig csak kér tőle. Az egyik kislány az elektromos dolgokról szeretne lemondani: a tévézésről, a számítógépezésről. S ismét csak egy-egy fiú jegyezte meg, hogy talán képes lenne az xboxról és a PSP-ről, valamint a PS2-ről lemondani (ezek valamiféle számítógépes játékok, de sajnálatos módon nem tudom megmagyarázni a kedves olvasóknak, hogy pontosan micsodákJ)


Aki esetleg ezek között talált „magának valót”, még nem késő most kidobni azt lelki hátizsákunkból, amely az idei Nagyböjt kezdete, február 16-a óta még a tarsolyunkban van.


Írta: Szabó Erika
Kép forrása: http://www.vargamakai.com/dp_bojtoles.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése