2015. március 9., hétfő

Női szemmel

Csinosnak lenni vagy nem lenni?

Csinosnak lenni vagy nem lenni? Nem egyszerű kérdés egy görögkatolikus nőnek, mert a közvélemény „elvárása” szerint mi, keresztény hölgyek kizárólag smink nélkül, festetlen hajjal, bő, előnytelen ruhában, vastag, SZTK-keretes szemüvegben élhetjük mindennapjainkat.
A feltételezés valószínűleg onnan adódik, hogy még a katolikusok között is akadnak olyanok, akik a hiúság bűnét teljesen félreértelmezik. Azért, hogy nehogy önteltnek, nagyviláginak gondolja őket a társadalom, szántszándékkal hagyják önmagukat „elslamposodni”. A hiúság azonban ott kezdődik, amikor az ember mással már nem foglalkozik, csak saját szépségével. Mikor emberi kapcsolatok siklanak vakvágányra, mert az egyén a sminken és ruhákon túl többé semmi mással nem képes foglalkozni, ha a tükör előtt töltött órák miatt már önnön személyisége kezd el torzulni.
       Ellenben, míg a szépség a saját lelki egyensúlyunk és önbizalmunk építésére szolgál, amíg másoknak is örömet tudunk adni azért, mert jól érezzük magunkat a bőrünkben, vagy a házasságunkat újra fel tudjuk melegíteni, addig igenis kell foglalkoznunk a külsőnkkel.

Nyugodtan merjünk csinosak lenni, mert a szépséget is Isten adta, és higgyük el, hogy vallás és a szépség összeegyeztethető.


Írta: Szabó-Kiss Beáta
Kép forrása: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pev=2013&pho=03&pnap=13&n=lovaszmarika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése