2015. június 16., kedd

Nyári ünnepeink

Június 24: Keresztelő Szent János születése. Ő az útkészítő, az előfutár, alakja bebizonyítja, hogy Isten ma is küld előfutárokat Jézushoz, és megmutatja azt az alázatot, hogy nem én vagyok fontos, hanem Jézus.
Június 29: Szent Péter és Pál főapostolok. Péter, az apostolfejedelem és Pál, a népek térítő apostola illendő módon kiemelt helyen szerepelnek a naptárban, ráadásul a legenda szerint mindkettőjüket ezen a napon végezték ki.
Július 6 és 19 közötti vasárnap (idén július 19-re esik): Az első hat egyetemes zsinat igazhitű atyáinak emléke.
Július 20: Szent Illés próféta. Szüntelenül Isten imádásáért harcolt, a keresztény ember előképe. A hívő zsidók a Messiás előhírnökeként visszavárják.
Augusztus 6: Urunk színeváltozása, más néven a Megváltó megdicsőülésének ünnepe. A keleti egyház a karácsony, húsvét és pünkösd után ezt az ünnepet tekinti a legszentebbnek.
Augusztus 15: Nagyboldogasszony: Szűz Mária elhunyta és mennybevitele. Isten nem engedte, hogy az Istenszülő teste elenyésszen, ezért halála után testestől-lelkestől a mennybe vitte.
Augusztus 20: Szent István király. Az ország katolikus egyházának érdekében számos intézkedés kötődik a nevéhez.
Augusztus 29: Keresztelő Szent János fejevétele. Halála Jézust is megrendítette, tudta, hogy János a halálban is előfutára volt.

Gyűjtötte: Szabó-Kiss Beáta
Kép forrása: 
http://www.hegyvidekujsag.eu/archivum/archivum-2008-xxxviii-080717/archivum/viragok-nyari-gondozasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése