2015. június 17., szerda

Recept

Marengói csirke

Hozzávalók:
  • Ø 5 csirkecomb, 2 csirkemell
  • Ø 0,5 kg gomba
  • Ø 1 fej vöröshagyma
  • Ø 2-3 gerezd fokhagyma
  • Ø 2 üveg sűrített paradicsom
  • Ø petrezselyemzöld
  • Ø só, bors, fehérbor, konyak
  • Ø provance-i fűszerkeverék




Elkészítés:

A
 húsokat sózzuk, borsozzuk. Ezután lisztbe forgatjuk és forró olajban pár percig sütjük, míg pirosas kéreg nem lesz rajta. Félretesszük. Az apróra vágott hagymát és a kipréselt fokhagymát megdinszteljük. Ha kész, hozzáadjuk a szeletelt gombát és puhára pároljuk. Ezután levesszük a tűzről.

    Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, és ha szükséges, kicsi vizet is adhatunk hozzá. Ezt követően beleöntünk 2,5 dl fehérbort és 4 evőkanálnyi konyakot. Beleszórunk 2 csipetnyi provance-i fűszerkeveréket (lehet többet is). Jól összekeverjük ezt a mártást. (Én szoktam még pici cukrot is beletenni, hogy ne legyen túl fanyar ízű.) Ha kész, egy tűzálló tálat veszünk elő és kis mártást teszünk bele. Rápakolunk egy réteg húst, majd újra mártást öntünk rá. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak az összetevők. A tetején a mártás legyen. Ezután kb. 175°-on 30-40 percig sütjük. Tálaláskor kis petrezselyemzölddel megszórjuk. Sült krumplival és gyöngyhagymával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! J


Írta: Dr. Herman Gabriella



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése