Marengói csirke
Hozzávalók:
- Ø 5 csirkecomb, 2 csirkemell
- Ø 0,5 kg gomba
- Ø 1 fej vöröshagyma
- Ø 2-3 gerezd fokhagyma
- Ø 2 üveg sűrített paradicsom
- Ø petrezselyemzöld
- Ø só, bors, fehérbor, konyak
- Ø provance-i fűszerkeverék
Elkészítés:
A
|
Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, és ha szükséges,
kicsi vizet is adhatunk hozzá. Ezt követően beleöntünk 2,5 dl fehérbort és 4
evőkanálnyi konyakot. Beleszórunk 2 csipetnyi provance-i fűszerkeveréket (lehet
többet is). Jól összekeverjük ezt a mártást. (Én szoktam még pici cukrot is
beletenni, hogy ne legyen túl fanyar ízű.) Ha kész, egy tűzálló tálat veszünk
elő és kis mártást teszünk bele. Rápakolunk egy réteg húst, majd újra mártást
öntünk rá. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak az összetevők. A tetején a
mártás legyen. Ezután kb. 175°-on 30-40 percig sütjük. Tálaláskor kis
petrezselyemzölddel megszórjuk. Sült krumplival és gyöngyhagymával tálaljuk.
Írta: Dr. Herman Gabriella
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése